Продукти:
1 ч.л. лимонтозу
1 ч.ч. вода- 200мл.
Карамфил.
Начин на
приготвяне: Измийте крушите. Издълбайте семенната
част на крушата по дължина със специален уред за дълбане. Хубаво е да изберете
тенджера, която ще побере всички круши на един ред.
От водата и
захарта първоначално сварете средно гъст сироп. След това наредете крушите в
съда при сиропа. Варете на умерен огън още около 15мин.. Не се бърка – само се
разклаща тенджерата от време на време.Може да отнеме и по вече време. Ориентир
е гъстотата на сиропа. Да е като пресен мед. 1-2 минути преди да свалите от
огъна добавяте лимонтозуто и бодвате по едно карамфилче на всяка круша.. Още горещи
нареждаме в буркани и заливаме със сиропа. Затваряме букканите и ги обръщаме с
капачките надолу, докато изстинат. Не се стерилизира.
Ето как ги
направих аз.- Сиропът като се посгъсти,
го прехвърлих в затоплена тава, подредих крушите и във фурната 20мин. на 180 градуса /предварително загрята/,
само на долно ниво.
Добър апетит!
Мога да кажа само, че....тръгвам за Русе....пеша...:))!
ОтговорИзтриванеЗащо ме измъчваш така. Ще трябва да чакам много. Има и по бързи начини. :))))) Поздрави!
ИзтриванеХа-ха :)))
ИзтриванеНаправих го и съм много доволна! Съвсем случайно попаднах и на такива круши и реших да се възползвам от тази възможност. Благодаря за рецептата!!! (y)
ОтговорИзтриванеБлагодаря за доверието! Хубав ден! :)
ИзтриванеБлагодаря във момента правя круши! Благодаря за рецептата!!!💖🌹
ОтговорИзтриванеБлагодаря за доверието!
Изтриване