сряда, 25 юни 2014 г.

ПАСТЕТ ОТ ТИКВИЧКИ


Тиквичките са един предпочитан от мен зеленчук. Харесват ми всякак – пържени, на фурна, в ястие, супа. Изобщо съм им голям почитател. Стават за мезенце на ракия  или да си ги намажеш върху леко препечена филийка. Ето как. 


ПРОДУКТИ: 3 средно големи тиквички, 125 г крема сирене, 50 г майонеза, 3 с.л. зехтин, 1 изпечена, обелена и изчистена люта зелена чушка, 30 г ситно нарязани или смелени орехови ядки, ½ връзка нарязан пресен копър, 1/3 ч.л. смлян черен пипер, 2-3 щипки шафран, 8 скилидки чесън - пресовани, 2-3 с.л. лимонов сок, сол на вкус – около 1 ч.л.

По желание няколко  маслини


Начин на приготвяне: Обелвате тиквичките, нарязвате ги на дребно и сварявате за 10 мин. в подсолена вода. Оцеждате и оставете да изстинат. Слагате всички продукти в блендер / можете с пасатор или да намачкате и объркате/ и пасирате до еднородна смес. Оставяте в хладилник за 3 - 4 часа.
После за мезе, гарнитура или намазан върху филийки – всякак е вкусно.
Пропорциите на продуктите могат да бъдат по Ваш избор според вкусът Ви.

Добър апетит!

6 коментара:

  1. Върхът! Вече всички го набиваме в къщи. :))))))))))

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотно! Благодаря!
    Теодора

    ОтговорИзтриване
  3. И от мен адмирации! Благодаря.

    ОтговорИзтриване
  4. И още един въпрос: Само ги оцеждаме или ги и изстискваме. Дали не остават водни ако ги оцедя само?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не не стават. Пастета го изядохме веднага, не мога да ти кажа как е на другият ден, ако остане.
      Поздрави!

      Изтриване