Тиквичките са един предпочитан от мен зеленчук. Харесват ми всякак – пържени, на фурна, в ястие, супа. Изобщо съм им голям почитател. Стават за мезенце на ракия или да си ги намажеш върху леко препечена филийка. Ето как.
ПРОДУКТИ: 3 средно големи тиквички, 125 г крема сирене, 50
г майонеза, 3 с.л. зехтин, 1 изпечена, обелена и изчистена люта зелена чушка,
30 г ситно нарязани или смелени орехови ядки, ½ връзка нарязан пресен копър,
1/3 ч.л. смлян черен пипер, 2-3 щипки шафран, 8 скилидки чесън - пресовани, 2-3
с.л. лимонов сок, сол на вкус – около 1 ч.л.
По желание няколко маслини
Начин на приготвяне: Обелвате тиквичките, нарязвате ги
на дребно и сварявате за 10 мин. в подсолена вода. Оцеждате и оставете да
изстинат. Слагате всички продукти в блендер / можете с пасатор или да намачкате
и объркате/ и пасирате до еднородна смес. Оставяте в хладилник за 3 - 4 часа.
После за мезе, гарнитура или намазан върху филийки –
всякак е вкусно.Пропорциите на продуктите могат да бъдат по Ваш избор според вкусът Ви.
Добър апетит!
Върхът! Вече всички го набиваме в къщи. :))))))))))
ОтговорИзтриванеСтрахотно! Благодаря!
ОтговорИзтриванеТеодора
И от мен адмирации! Благодаря.
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
ИзтриванеИ още един въпрос: Само ги оцеждаме или ги и изстискваме. Дали не остават водни ако ги оцедя само?
ОтговорИзтриванеНе не стават. Пастета го изядохме веднага, не мога да ти кажа как е на другият ден, ако остане.
ИзтриванеПоздрави!