неделя, 1 юни 2014 г.

Свински дроб по селски.


Продукти:
750 г черен свински дроб, 100 г масло или олио, 1 глава лук, 3 зелени пиперки, 3 домата, 1/2 връзка магданоз,
1/2 ч.л. стрита чубрица, люти чушки (по желание), брашно, черен пипер, сол.

Начин на приготвяне:
Почистеният дроб се нарязва на кубчета, поръсва се с черен пипер, овалва се в брашно и се изпържва в сгорещената мазнина /2-3 мин./, след което се посолява. Изважда се.
В същата мазнина се запържва лукът, нарязан на дребно. След като поомекне, се прибавят последователно едро нарязаните пиперки и обелените, нарязани на ситно домати. Позапържва се 2-3 мин.. Връща се изпърженият дроб. Сместа се посолява, слага се чубрица  и се задушава, докато се изпари течността.
Разпределя се на порции, поръсва се със ситно нарязан магданоз и по желание се прибавя по 1 люта чушка.
Аз лично добавям още 1 морков, резенче целина, 150 г пресни гъби, които леко запържвам, 30 мл ароматно червено вино и 1 с.л. лютеница, размита с малко вода. Обичам го по воден и не чакам да се изпари напълно течността.


Добър апетит!

2 коментара:

  1. Обожавам го точно по този начин приготвен! Много е вкусен!
    Поздрави и успешна нова седмица!

    ОтговорИзтриване