неделя, 18 май 2014 г.

Шоколадови кексчета /Moelleux au chocolat/


 

Тези кексчета много ги обичам. Защото стават пухкави, мекички и много вкусни.

Продукти:
- 125 г брашно
- 125 г краве масло
- 150 г захар
- 1 шоколад около 200 г
- 4 яйца
- 5 г бакпулвер - около 1 кафена лъжичка

 
Начин на приготвяне: Предварително се загрява фурната на 180 градуса. Стопява се шоколада на слаб огън с мъничко вода или на водна баня. Отстранява се съда от огъня и се добавя кравето масло, брашното и бакпулвера.
Отделно се разбиват на пяна жълтъците, захарта и малко вода , след това се слагат в съда с шоколада.
Разбиват се на пяна белтъците и внимателно се прибавят в сместа при непрекъснато бъркане с дървена лъжица.
Намазват се с малко краве масло индивидуални формички или се изрязват парчета готварска хартия и се поставят вътре, така по-лесно ще се извадят готовите кексчета.


Пече се около 18-20 минути, не повече, иначе става много сухо.

 Добър апетит!

 

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар