Продукти:
-
-
-
- 1 шоколад около
- 4 яйца
- 5 г бакпулвер - около 1 кафена лъжичка
Начин на приготвяне: Предварително
се загрява фурната на 180 градуса. Стопява се шоколада на слаб огън с мъничко
вода или на водна баня. Отстранява се съда от огъня и се добавя кравето масло,
брашното и бакпулвера.
Отделно се разбиват на пяна
жълтъците, захарта и малко вода , след това се слагат в съда с шоколада. Разбиват се на пяна белтъците и внимателно се прибавят в сместа при непрекъснато бъркане с дървена лъжица.
Намазват се с малко краве масло индивидуални формички или се изрязват парчета готварска хартия и се поставят вътре, така по-лесно ще се извадят готовите кексчета.
Пече се около 18-20 минути,
не повече, иначе става много сухо.
Няма коментари:
Публикуване на коментар