Продукти: 2 ч.ч. ситно нарязан пресен магданоз, 4 бр. средно големи добре узрели домата, 1 ч.ч. ситно нарязан пресен джоджен, ½ ч.ч. булгур, 4 стръка ситно нарязан пресен лук, ½ к.ч. зехтин, сока на два лимона, 1 ч.л.- равна ситно смлян чер пипер, сол на вкус.
Начин
на приготвяне: Булгурът се почиства, измива и се отцежда.
Залива се с 250мл.гореща вода на малки порции и се оставя да я попие, като
съдът с булгура се захлупва. Отнема около 25-30мин. да поеме водата. Прецежда
се. Прибавят
се лимоновият сок и ситно нарязаните домати, обелени и изчистени от семенната
част. Всичко се оставя да отлежи около 30 мин. Магданозът, джодженът и лукът се нарязват на ситно,
омесват се и към тях се прибавя сместа с булгура. Полива се със смес от зехтина,
лимоновият сок. Разбърква се внимателно. Подправя се с черния пипер и сол.
Салатата трябва да бъде сочна, поднася се винаги прясно
приготвена.
Добър
апетит!
Лимоновият
сок може да се намали или увеличи според вкусът Ви. Вместо джоджен можете да
използвате 1 к.ч. накълцани пресни листа на мента.
Няма коментари:
Публикуване на коментар