Начин на приготвяне: Приготвя се от чесън, който е започнал да оформя малки главички. Чесънът
се изчиства, измива и нарязва на малки парченца - 2-3 см . Попарва се с вряла
подсолена вода, изважда се и веднага охлажда в студена вода. Нарежда се в
буркани, добавя се пресен копър и се залива със студена саламура, приготвена от равни части вода и оцет
и по една кафена чаша /60мл./ сол на литър течност. Затваряте и на студено.
След една седмица туршията е готова за консумация. За дълготрайност можете да
сложите по 2-3 броя аспирин на 1л.
буркан туршия. Издържа поне 6-7 месеца.
Добър апетит!
страхотна! Ще се прави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
ИзтриванеАаааа, страхотно! Сега му е времето! Браво,че пусна рецептата,лично аз ще се възползвам веднага. Много обичам! Благодаря Ванка!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Йоли!
Изтриване