петък, 16 май 2014 г.

Соленки с кашкавал

Продукти: 250 г краве масло, 200 г сирене, 2 яйца, щипка сол, 1 и ½ супени лъжици олио, 1 пакетче бакпулвер - 10 г, 500 г бяло брашно, 200 г кашкавал.

Начин на приготвяне: Мекото краве масло се разбива с натрошеното на дребно сирене. Прибавят се, 1 яйце, 1 жълтък, олиото и брашното омесено с бакпулвера. Замесва се МЕКО тесто, което се разточва на кора с дебелина ½ см . Нарязва се на ленти с дължина 10 см . Намазва се с разбитият белтък, поръсва се с настърган кашкавал и пече в предварително загрята фурна на умерена температура 190 градуса около 15- 18 мин., до порозовяване.

Добър апетит!

1 коментар:

  1. Чудни са, особено така поръсени с кашкавалче!
    Приятни почивни дни!

    ОтговорИзтриване