петък, 20 февруари 2015 г.

Пилешки кюфтета на фурна

Продукти: 500 г пилешко месо по равно от гърдите и бутчетата, 2-3 скилидки чесън, 2 с.л. галета, 50 мл прясно мляко, 1 малко яйце, 1/3 ч.л. смлян чер пипер, 1/3 ч.л. смлян джинджифил, 1/3 ч.л. сух кориандър, 50 г кашкавал, 1 равна ч.л. сол.
Заливка – 2 малки яйца, 1 ч.л олио, 2-3 щипки смлян червен пипер.

Начин на приготвяне: Смиламе месото /без кожа/ на машинка. Добавяме всички други продукти. Кашкавалът настърган на едро ренде. Галетата ги заливаме в подходящ съд с млякото и ги оставяве за около час – час и половина да набъбнат /поемат млякото/.Чесънът пасираме или счукваме много на ситно. Замесваме кайма, която оставяме покрита за около час на студено в хладилника. После изваждаме и оформяме 5 броя по големи кюфтета, като оставяме малка вдлъбнатина в горната им част.
Поставяме в тава с незалепващо покритие и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна 15 мин.
През това време разбиваме 2 бр. яйца, с малко олио и червен пипер. Изваждаме кюфтетата заливаме внимателно отгоре с яйцата и допичаме още 10 мин.

Сервираме топли с подходяща гарнитура.

Добър апетит!

2 коментара:

  1. Обичам пилешки кюфтета, а тези изглеждат съвършени. Благодаря за подсещането, отдавна не съм хапвала, а и рецептата ти е чудна.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване