Направих тази рецепта по
свой вкус. Така, че не търсете прилика с оригиналната.
Продукти: 500
г пилешко бонфиле, 200 г гъби, 150 мл течна сметана, 1 малка кисела краставичка,
40 г краве масло, 2 малки глави лук, 50
мл бяло вино, 100 мл пилешки бульон, 1 ч.л. с връх пшенично нишесте, 1 малка сладка
червена чушка, 2 скилидки чесън, 1 ч.л. бял соев сос, сол, черен пипер.
Начин
на приготвяне: Измивате на течаща студена вода месото и го почистете. Нарежете го на
средно големи парчета – дебелина 1.5 см и
дължина 6-7 см . Загрявате мазнината на умерено силен огън. Запържвате месото
за 5-7 мин. След това прибавяте нарязаният на полумесеци лук, и нарязаният на
дребно чесън. Запържвате още 3-4 мин.
Бульонът и виното смесвате с нишестето, след което
заливате месото. Намалявате огънят на умерен и захлупвате да къкри 15 мин. Бъркайте
периодично. После добавяте сметаната, нарязаните на дребно чушка и краставичка,
гъбите, соевия сос и оставяте да се задушат 10 мин. на слаб огън. Изключвате
нагревателният уред, поръсвате с подправките и солта. Разбърквате и оставяте
захлупено ястието на топлият котлон още 5 мин. Сервирайте с картофено пюре.
Добър
апетит!
Сигерна съм, че и "твоя вкус" е не по-лош от оригинала!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Веси!
ИзтриванеНо не мога да се сравнявам с ВЕЛИКИТЕ!
Просто обичам да експериментирам в кухнята.
Поздрави!