Марината -
500 мл вода, 1 с.л. сол, 1 с.л. бяло вино, 1 малка глава лук, нарязана на едри
парчета.
Начин
на приготвяне: Нарежете пилешки филенца парчета с дължина 4 cm и дебелина 1 – 1.5 см.Сложете ги в маринатата за 1 час. Извадете и подсушете.
Омесете ги с майонезата.
Предварително загрейте фурната до 190 ° C.
После оваляйте добре в смесените счукан на дребно корнфлейкс,
галета, копър, чесън, кориандър и сол на вкус.Решетката на фурната облицовайте с алуминиево фолио за печене, като оставите „улейчета“ за изтичане на евентуално появилата се течност. /можете да надупчите фолиото /. Под решетката сложете тавичка. Подредете върху фолиото готовите за печене парчета месо.
Печете 15- 18 мин. на горно ниво, като поне веднъж трябва да обърнете месото през това време. Когато получат златисто кафеникав цвят, ги извадете.
Добър
апетит!
Иван, правя подобни, много са вкусни!
ОтговорИзтриванеНа тия прекрасни хапки ,какво сосче му отива :)))
ОтговорИзтриванеАни