Продукти:
400
г смляно свинско месо /кайма/, 30 г пушен бекон, 500 г картофи, 100 г моркови,
20 г целина – глава /1 резенче/, 1 стрък праз лук /по голям/, 150 мл течна
животинска сметана, 80 мл растително масло, 2 бр. дафинов лист, 1 ч.л. стрита
чубрица, 1 ч.л. смлян чер пипер, ½ връзка пресен магданоз /накълцан на ситно/,
20 г топено сирене /по желание/, 1 л и 500 мл гореща вода, сол 1 ч.л. с връх
или на вкус.
Брашно за овалване на смляното месо.
Начин
на приготвяне: В загрятата мазнина запържваме за 3-4 мин.
нарязаните праз лук, целина и морков. Наливаме гореща вода. Слагаме нарязаните
на дребно обелени картофи и оваляните в брашно топчета смляно месо. Пускаме
дафиновите листа и варим на умерен огън под похлупак 30мин., докато се сварят
зеленчуците и месото.
Поръсваме с останалите подправки, посоляваме, прибавяме нарязаният бекон и
топеното сирене. Разбъркваме докато последното се разтопи напълно. Нека супата се вари още 5
мин. Сваляме от огъня, изчакваме течността да поизстине и сипваме на тънка
струйка сметаната в супата. Бъркаме постоянно. Сметаната трябва да бъде на
стайна температура. Захлупваме. Да постои супата така 10-15 мин.Преди поднасяне можем да задушим във врящо олио малко смлян лют червен пипер и с него да залеем отделните порции.
Добър
апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар