неделя, 22 януари 2017 г.

Кисело зеле с булгур


 

Продукти: 1 кг кисело зеле, 200 г булгур, 125 мл растително масло /олио/ , 1 малък стрък праз лук,  10 г смлян червен пипер,  3 г смлян чер пипер, 1 морков, резенче целина, 1 ч.л. стрита чубрица, вода /зелев сок/.

Начин на приготвяне: Нарязаните на ситно зеле, морков, целина и праз лук се задушават в мазнината /вместо олио можете да ползвате свинска мас/ и малко зелев сок до омекване. Прибавят се червеният пипер и задушава още минута.
Отделно в съотношение 1 към 2 се полусварява булгура със зелев сок /вода/. Необходимо е само да набъбне, не напълно да поеме водата.
Омесват се зелето, булгура и подправките. Прехвърлят се в подходяща тавичка, налива се 200 мл зелев сок и се пече на 220 градуса във фурната около 20 мин. /до пълното поемане на водата/.

При поднасяне, ястието може да бъде поръсено с пресен магданоз.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар