Продукти:
1
кг кисело зеле, 200 г булгур, 125 мл растително масло /олио/ , 1 малък стрък
праз лук, 10 г смлян червен пипер, 3 г смлян чер пипер, 1 морков, резенче целина,
1 ч.л. стрита чубрица, вода /зелев сок/.
Начин
на приготвяне: Нарязаните на ситно зеле, морков, целина и
праз лук се задушават в мазнината /вместо олио можете да ползвате свинска мас/
и малко зелев сок до омекване. Прибавят се червеният пипер и задушава още
минута.
Отделно в съотношение 1 към 2 се полусварява булгура със
зелев сок /вода/. Необходимо е само да набъбне, не напълно да поеме водата.Омесват се зелето, булгура и подправките. Прехвърлят се в подходяща тавичка, налива се 200 мл зелев сок и се пече на 220 градуса във фурната около 20 мин. /до пълното поемане на водата/.
При поднасяне, ястието може да бъде поръсено с пресен
магданоз.
Добър
апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар