Начин
на приготвяне: Разцепете суровите бъбреци на две и почистете
от ципите. Сложете в дълбок съд, залейте със студена вода да ги покрие,
захлупете и оставете на хладно 2.5 – 3 часа. След това време излейте водата,
измийте ги със течаща студена вода. Напълнете тенджера с вода и кипнете
бъбреците. Отнемете от огъня и изхвърлете водата.
Залейте с вряла вода бъбреците и варете на умерен огън
около 30 мин. Отнемете от огъня, излейте водата и веднага налейте СТУДЕНА ВОДА.
Нарежете половинките бъбреци на лентички. Оцедете. Запържете ги в олиото за
около 5 мин. После сложете нарязаният на дребно лук и той да се запържи около 1
мин. След това добавете настърганите на едро ренде домати, /нарязаната на ситно
целина/ и соевият сос. Намалете огънят на умерен. Разбъркайте добре да се
посгъсти, прибавете нарязаните на дребно зеленчуци, пресованият /счукан/ чесън, подправките, бялото вино и
солта. Нека покъкрят за няколко минути под похлупак да се омесят вкусовете.
Непосредствено преди да свалите от огъня поръсете с магданоз.Оставете ястието престои 5-10 мин. под похлупак и сервирайте.
Добър
апетит!
Обичаме в къщи бъбреци и непременно ще се възползвам от вкусната ти рецепта, Ванка!
ОтговорИзтриванеБлагодаря и поздрави!