Добавете надпис |
Начин
на приготвяне: Измивате и почиствате от ципи /телешкото/
месото. Подсушавате. Нарязвате на парчета по 5-6 см – свинското на по едри и
дебели, телешкото на по тънки. Гъбите, почиствате, измивате и отрязвате „пънчетата“
почти до края. Нареждате ги по краищата на съда в който ще печете месото.
Парчетата месо сложете в найлонови кесийки и начукайте
леко от отвсякъде с дървен чук.Загрявате в тиган /тенджера/ мазнината и изпържвате от двете страни – по около 3-4 мин. нарязаното месо, докато покафенее леко. Изпърженото месо нареждате в средата на тавата при гъбите. Заливате с горещата мазнина отгоре наредените гъби. Слагате 250-300 мл вода /около 1 пръст от дъното/, виното, покривате с фолио и печете 1 час и 30 мин. на предварително загрята на 175 градуса фурна.
Лукът, чесънът и червената чушка нарязвате на дребно. След указаното по горе време за печене, изваждате съда с месото от фурната, махате фолиото и слагате отгоре нарязаните зеленчуци, посолявате с половината сол и подправки. Печете. Изваждате след 20 мин. обръщате месото и гъбите обратно, посолявате отново със сол и подправки. Печете още 20 мин. Готово! Налейте си червено вино, поръсете опечените гъби и месо с накълцан пресен магданоз, и
Добър
апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар