За намазване: 1 белтък, 1 с.л. студена вода, 3 с.л. кафява захар.
Начин
на приготвяне:
Настъргвате тиквата на едро ренде. Омесете
със захарта и сложете в дълбок тиган на умерен огън. Бъркайте докато изври
всичката вода и стане на каша.
Отнема около 35-40 мин. Оставете да изстине на
гевгир /Ако случайно е останала още вода, да се изцеди/. Прибавете подправките
и счуканите орехови ядки. Омесете всичко.
Намажете отгоре с разбитият с водата на пяна белтък, поръсете с кафявата захар.
Печете 35 мин. на 190 градуса до приятен кафеникав загар.
Оставете да се охлади.
Готово!
Добър
апетит!
В
зависимост от сладостта на тиквата и Вашият вкус можете да регулирате
количеството захар.
Изглежда много вкусно и различно с бутер тестото!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Благодаря! Това бутер тесто на горната снимка е от Лидл и много удачно. С него стана разкошен тиквеника и веднага се изяде. Поздрави!
ИзтриванеНикога не съм хапвала тиквеник с бутертесто. Но изглежда много апетитен и сочен :) така приготвен. Ще си чакам тиквите значи :)
ОтговорИзтриванеПоздрави, Ванка и хубав петък!
Благодаря! Опитай Пепи! Много е вкусно, досега бях правил само щрудел с бутер тесто. Реших да опитам и с тиква. Разкошно стана и ще го правя още много пъти. Тайната е в това да бъде добре обработена тиквата - да няма течност. Подправките могат да се нагодят според вкуса ни. Хубави почивни дни!
ИзтриванеО, колко апетитно изглежда!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Веси!
ИзтриванеКолко апетитно изглежда този тиквеник !! Случайно срещнах твоят блог и много ми харесаха и от сега решавам да го следвам . Очаквам следващата рецепта !!! Иви :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря Ви за добрите думи и доверието! Приятни мигове тук!
ИзтриванеХареса ми, но имам въпрос: "Завийте руло и поставете в тавичка застлана с готварска хартия. Разрежете рулото на две части по широчина." Защо да го режа на 2 части? И не разбрах как по ширина? Може би по дължина?
ОтговорИзтриванеБлагодаря! По ШИРИНА НА ГОТОВОТО РУЛО.
ИзтриванеВложих още две снимки да е по ясно. Хубава вечер!
Благодаря за бързия ответ. Разбрах и разбира се, че ще я направя. Поздрави!
ОтговорИзтриванеЗдравейте, живея в чужбина и не намерихме типичните кори. Попаднах на вашата рецепта онлайн. Благодаря, че я споделихте, лесно се приготви и определено е вече любимият ни тиквеник.
ОтговорИзтриванеБлагодаря Ви за добрите думи и доверието!
Изтриване