събота, 25 октомври 2014 г.

Алказари

Продукти: 4 белтъка, 200 г захар, 200 г смлени орехи /бадеми/, пакетче ванилия /лимонова есенция или ром/.
Крем: 200
г краве масло, 200 г пудра захар, 4 жълтъка, 1 ч.л. ром.
За овалване: 100 г смлени орехи /бадеми/ или 100 г настърган шоколад /шоколадови пръчици/.

Начин на приготвяне: Белтъците се разбиват на твърд сняг със захарта. Прибавят се смлените орехи и ванилията. Всичко се разбърква добре. От тази смес с помощта на лъжичка се изсипват купчинка в тава застлана с хартия за печете или намазана с масло и посипана с брашно. Пече се на умерена фурна – 180 градуса, докато порозовеят.
Крем: Маслото се разбива със захарта до побеляване и се прибавят един по един жълтъците и ромът.
Изпечените бисквитки се слепват с помощта на крема две по две, а после се мажат отвсякъде с крем и овалват в смлените орехи или настърганият шоколад.
Приятен апетит!

1 коментар:

  1. Тези Алказари непременно ще ги направя. Винаги ми остават белтъци и това е едно много добро и вкусно решение за оползотворяването им. Благодаря ти за рецептата!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване