Начин
на приготвяне:
Почистваме гъбите
, нарязваме ги на парчета
и бланшираме 5-6 мин. във вряла вода. Изваждаме и оцеждаме.
Загряваме зехтина на умерен огън, прибавяме нарязаният
лук и задушаваме докато стане /прозрачен/ - 4-5 мин., След това слагаме
настърганите на едро ренде моркови и нарязаният на лентички бекон
. Продължаваме
да задушаваме, докато морковите си променят цвета. Добавяме лютеницата, мащерката,
смленият чер пипер, солта разбъркваме. После оцедените гъби. Под похлупак
задушаваме 12 мин.Снемаме от огъня, слагаме горчицата, и магданоза, разбъркваме добре и оставяме да престоят захлупени 15 мин.
Поднесете с настърган кашкавал.
Тези от Вас, които не обичат месото, могат да пропуснат
бекона.
Добър
апетит!
Ванка, усещам невероятния аромат на този разкош!!
ОтговорИзтриванеПоздрави и прекрасен неделен ден!!
Благодаря Руми! Поздрави!
Изтриванемного добра рецепта
ОтговорИзтриване