Пудра захар за поръсване.
Начин
на приготвяне: Почистена от кората и семето тиква
настържете на едро ренде. Оставете да почине 30-45 мин. и истискайте водата от
нея. Омесете с канелата, индийското орехче, кардамона,
125 г смелени орехови ядки / ½ от общото количество/ и ванилията.
Намажете дъното на подходяща тава с мазнина
/олио/.Всяка отделна точена кора намазвате също с мазнина. Ръсите върху нея от настърганата
тиква, по малко захар и накълцани орехи. Редите в кръг в тавата за печене.Започнете с реденето в началото от средата. Първата кора с пълнеж се навива на спирала, около която започвате да добавяте по същия начин всяка следваща със застъпване, докато свършат напълнените кори.
Печете до златисто в предварително загрята на 180 градуса фурна около 30-35 минути. Извадете.
Напръскайте баницата с малко студена вода и покрийте, за да омекват корите.
Охладеният тиквеник поръсете с пудра захар.
Добър
апетит!
Класика!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Веси! Така си е :), класика!
Изтриване