Начин на приготвяне: Нарежете на средни парчета свинското месо. В тенджера го запържете за 10 мин. в мазнината на умерена температура. Прибавете нарязаните лук, чесън, целина и морков. Пържете докато лукът си смени цвета и стане „стъклен”. Добавете червеният пипер и пресятото брашно. Бъркайте енергично около минута. Налейте 400 – 500 мл. вода. Добавете обелените и едро нарязани картофи, дафиновият лист и другите подправки, без магданоза.
Захлупете тенджерата и оставете ястието да ври на тих
огън за около 40 мин., до пълното омекване на месото /това да Ви бъде ориентир/.
Бъркайте периодично да не загори брашното по дъното. Накрая прибавете обеленият
и изчистен от семките нарязан на ситно домат , захарта и ½ част от нарязаният
пресен магданоз. Оставете на огъня ястието още около 10 мин. Готово.
При поднасяне поръсете с пресен магданоз.
Добър
апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар