Не
се различават много по принцип от нашенския вариант. Има допълнително подправки
и моркови.
Продукти
за буркан от 1 литър: Малки краставички /корнишони/, малка глава
лук, 1 малък морков, 100 мл ябълков /бял винен/ оцет, 2 ч.л. сол, 3 с.л. захар,
1 дафинов лист, по няколко зърна черен пипер и бахар /по желание/.
По 1 ч.л. синапено семе за дълготрайност /по желание/.
Начин
на приготвяне: Почистете и измийте на студена вода
корнишоните.
Нарежете лука на едри полумесеци, а морковите на кръгчета
или лентички.
Поставете зърната черен пипер, дафиновия лист, лука,
морковите краставиците стерилизиран и добре затоплен буркан от 1 литър.
Отгоре добавете 2 чаени лъжички сол и 3 супени лъжици
захар. Внимателно залейте със 100 мл оцет / можете спокойно да намалите до 80
мл/ и напълнете бурканите с вряла вода.
Затворете. Прехвърлете веднага в дълбока тенджера с гореща
вода и стерилизирайте за 10 минути, след завиране на водата.
Готова! Съхранявайте като изстинат на хладно и тъмно
място.
Добър
апетит!
Аз
лично добавих в два от бурканите по ½ малка люта червена чушка. Почистена от
дръжките и семето и нарязана на ивици.
Няма коментари:
Публикуване на коментар