Продукти: 180 г праскови /пресни, почистени или от консерва/, 200 г бадемово брашно, 40 г царевично нишесте, 180 г тръстикова /кафява/ захар, 3 яйца L, 200 мл течна сметана 33%, 5 г бакпулвер, 1 прахче ванилия – 0,2 г.
20 г разтопено краве масло за намазване на тавата
Начин
на приготвяне: Нарежете пресните праскови на резени.
Подсушете ги. Намажете дъното на квадратна тава с размери 20 на 20 на 7 см с
маслото. Поставете върху него резените праскови.
Разбийте захарта със яйцата да удвояване на обема.
Прибавете последователно сметаната, на части при постоянно бъркане с миксер, омесените
бадемово брашно, царевично нишесте, бакпулвер и ванилия. После внимателно
залейте наредените праскови с тази смес.
Печете на средно ниво в предварително загрята на 165°C
фурна около 45 – 50 минути. След 30 минута можете да покриете с фолио да не
прегори отгоре. Проверете с дървена клечка за готовност. Ако по нея няма тесто
и е суха, сладкишът е готов.
Оставете да изстине няколко часа и разрежете.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар