Продукти: 6 бр. пилешки бутчета /само долната част/ - 750 г, 60 г брашно, 15 г царевично нишесте, 120 мл бира, 1/3 ч.л. чесън на прах, ½ ч.л. смлян черен пипер, ½ ч.л. смлян джинджифил, 2-3 щипки смлян лют червен пипер, 1 ч.л. сол, спрей за олио /растително масло/
1 и 1/2 ч.ч. царевичен корфлейкс за паниране
Начин
на приготвяне: Счукайте корнфлейкса много ситно. Пилешките
бутчета измийте, снемете кожата и подсушете добре.
В средно голяма купа смесете брашното, царевичното
нишесте и бирата. Добавете солта, чесъна на прах, лютия пипер, черния пипер и
джинджифила. Разбъркайте добре, трябва да се получи течност като гъста боза.
Изсипете натрошени
корнфлейкс в друга купа, която да е удобна да панирате.
Първо натопете пилешките бутчета в течната смес.
Изчакайте малко да се оцеди излишната течност и след това оваляйте добре в
наситнения корнфлейкс.
Сложете ги внимателно в тава застлана с кухненска хартия,
която се напръскали с олио много фино. След това напръскайте с мазнина и
пилешките бутчета.
Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна 45-50
мин на средно ниво, до златистокафяво.
Сервирайте топли с подходящ сос и зеленчуци.
Добър апетит!
П.П.
В зависимост от големината на бутчетата, времето за печене може да варира. Аз
лично ги изпекох 50 мин., като след 40 покрих с фолио да не прегорят. След
изваждане от фурната можете да поръсите готовите бутчета с подправки по Ваш
вкус.
Вместо
бира можете да използвате газирана вода или газирано вино. Течността може да е
по малко или по вече. След смесване с брашното, трябва да се получи нещо като
гъста боза.
Прекрасен блог! Изтрих всички готварски книги в телефона.Те не са ми нужни. Вече ще готвя само по Вашите рецепти. Благодаря Ви!
ОтговорИзтриванеЗдравейте! Благодаря за доверието!
Изтриване