четвъртък, 2 декември 2021 г.

Панирани пилешки бутчета на фурна

 


Продукти: 6 бр. пилешки бутчета /само долната част/ - 750 г, 60 г брашно, 15 г царевично нишесте,  120 мл бира, 1/3  ч.л. чесън на прах, ½ ч.л. смлян черен пипер, ½ ч.л. смлян джинджифил, 2-3 щипки смлян лют червен пипер, 1 ч.л. сол, спрей за олио /растително масло/

1 и 1/2 ч.ч. царевичен корфлейкс за паниране

Начин на приготвяне: Счукайте корнфлейкса много ситно. Пилешките бутчета измийте, снемете кожата и подсушете добре.

В средно голяма купа смесете брашното, царевичното нишесте и бирата. Добавете солта, чесъна на прах, лютия пипер, черния пипер и джинджифила. Разбъркайте добре, трябва да се получи течност като гъста боза.

Изсипете натрошени корнфлейкс в друга купа, която да е удобна да панирате.

Първо натопете пилешките бутчета в течната смес. Изчакайте малко да се оцеди излишната течност и след това оваляйте добре в наситнения корнфлейкс.

Сложете ги внимателно в тава застлана с кухненска хартия, която се напръскали с олио много фино. След това напръскайте с мазнина и пилешките бутчета.

Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна 45-50 мин на средно ниво, до златистокафяво.

Сервирайте топли с подходящ сос и зеленчуци.

Добър апетит!

 

П.П. В зависимост от големината на бутчетата, времето за печене може да варира. Аз лично ги изпекох 50 мин., като след 40 покрих с фолио да не прегорят. След изваждане от фурната можете да поръсите готовите бутчета с подправки по Ваш вкус.

Вместо бира можете да използвате газирана вода или газирано вино. Течността може да е по малко или по вече. След смесване с брашното, трябва да се получи нещо като гъста боза.

2 коментара:

  1. Прекрасен блог! Изтрих всички готварски книги в телефона.Те не са ми нужни. Вече ще готвя само по Вашите рецепти. Благодаря Ви!

    ОтговорИзтриване