Продукти: 300
г червено цвекло, 35 г орехови ядки, 150 г пушено сирене, 2 скилидки чесън, 45 г майонеза, 1 с.л. лимонов сок или оцет балсамико /по желание/ .
Начин
на приготвяне: Червеното цвекло измийте старателно, залейте
с вряща вода и го сварете.
Ореховите ядки ги нарежете на едро. Скилидките чесън
пресовайте.
Очистете кожата на изстиналото свареното цвекло и го
нарежете на ситно или настържете на едро
ренде.
Пушеното сирене също настържете на едро ренде.
Поръсете с половината орехови ядки, оцет балсамико и
чесъна нарязаното цвекло. След това прибавете майонезата и омесете добре.
Сервирайте салатата поръсена с останалите орехови ядки и
настърганото сирене.
Добър
апетит!
П.П. Червеното цвекло е по добре да го варите необелено. Така се съхраняват повече полезни вещества съдържащи се в него. Течността при варене съвсем леко трябва да го покрива. Първо кипнете течността на силен огън, после намалете на умерен и варете 40 минути. Проверете за готовност с тънък нож. Ако влиза безпрепятствено е сварено. Веднага излейте горещата вода и залейте сварения зеленчук със студена. Нека постои така 10-15 мин., след което свалете кожата и нарежете /настържете/ на дребно.
Точно такава не съм правила.
ОтговорИзтриванеОпитай! Дори шефа изяде 4-5 парчета.
Изтриване