Продукти: 700 г свинско
месо месо от бута или плешката, 450 г пресен лапад, 2 връзки пресен лук, 2
стръка пресен чесън, 1 връзка пресен джоджен, 1 връзка пресен магданоз, 1
морков, 1 равна
супена лъжица червен пипер, ½ чаена лъжица смлян чер пипер, 2-3 щипки стрита
чубрица, 2 супена лъжици с връх брашно /28 г/, 1 чаена лъжица сол, 80 мл
растително масло.
Вода.
Начин на приготвяне: Нарязваме
почистеното и измито месо на малки хапки. В дълбока тенджера го изпържваме в
ОЛИОТО. Попарваме за няколко минути лапада с вряла вода. Оцеждаме и нарязваме
на дребно. Смесваме с нарязаният лук, чесън, морков, джоджен и магданоз. Слагаме
черният, червеният пипер, чубрицата и сол на вкус. Прехвърляме всичко в
тенджерата при месото. Запържваме за 2-3 минути и наливаме вода колкото да
покрие продуктите. Варим още 20 мин. на умерен огън под похлупак.
Брашното препичаме на сух тиган, размиваме го с 100 мл
хладка вода и слагаме в тенджерата. Разбъркваме. Задушаваме още 10 мин.при
периодично бъркане да не загори и изключваме. Хубаво е ястието да престои 15-20
мин. на изключен котлон под похлупак да се омесят ароматите и тогава да се
сервира.
Добър апетит!
Много вкусно ми изглежда тази яхния.
ОтговорИзтриване