понеделник, 11 февруари 2019 г.

Желиран крем с ряженка и цикория




Бърз, лесен и вкусен десерт.
Продукти: 300 мл ряженка 3.2%, 300 мл прясно мляко 3.2%, 80 г пудра захар, 10 г желатин на прах, 16 г цикория на прах, 150 мл вода, 0.2 г ванилия на прах.

Начин на приготвяне: Заливаме желатина с 50 мл студена вода и оставяме да набъбне. Смесваме топлите ряженка, прясно мляко с пудрата захар и ванилията. Цикорията разтваряме в 100 мл топла вода. Набъбналия желатин затопляме на водна баня /слаб огън/, докато се разтопи напълно. После на тънка струя при постоянно бъркаме наливаме в него топлите мляко и ряженка, разтворената във вода цикория. Разливаме в подходящи съдове и оставяме за 8 часа на студено в хладилник.
Ряженка м-н Берьозка


Разтворима цикория на прах м-н Берьозка

Поднасяме с карамелизирани плодове.

Добър апетит!

3 коментара:

  1. Какво е ряженка, Иван? Видях на снимката, но какво представлява, нещо, като кефир ли е?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей!
      Ряженката е млечно кисела напитка, наподобаваща кефира. Разпространена е в Украйна, Беларус и Русия.
      Поздрави!

      Изтриване