петък, 20 март 2015 г.

Печени картофи с корнфлейкс



 
Продукти: 1 кг  средни картофи, 200 г майонеза, 1 и 1 /2 ч.ч. царевичен корнфлейкс, 1 с.л равна червен пипер смлян, 1 ч.л. чер пипер, 1 с.л. стрит сух копър, 1 с.л. комбинирана подправка за зеленчуци /без сол/, 2 с. л. царевично нишесте, 3 с.л олио или зехтин, сол на вкус – 1 ч.л. с връх.
Краве масло.

Начин на приготвяне: Измийте картофите и ги сварете за 10 мин на умерен огън. Трябва да са ПОЛУСВАРЕНИ. Обелете и ги нарежете на четвъртинки. Посолете, сложете олиото /зехтина/ и внимателно размесете. Оставете ги така за половин час.
Царевичният корнфлейкс счукайте на дребно /можете да го смелите на блендер/.Прибавете останалите продукти, без кравето масло и объркайте. Майонезата разбийте. Всяко парче от картофа намажете от всички страни или потопете в майонезата, после оваляйте в корнфлейкса и подредете в тава, застлана с готварска хартия. Сложете по малко парченце краве масло отгоре на всеки картоф. Печете в предварително  загрята фурна на 180 градуса 10-12 мин., след това обърнете картофите внимателно на другата страна и печете още 10-12 мин.
Сервирайте с кисело мляко.
Добър апетит!

Подправките към корнфлейкса могат да бъдат според Вашият вкус. Важно е картофите да не са СВАРЕНИ напълно, за да могат да се режат и да не се трошат при обработката. Има най различни видове картофи, така че времето за полусваряването им може да бъде различно. Моите, уж бяха смолянски.:)

Няма коментари:

Публикуване на коментар