Олио за намазване.
Начин
на приготвяне: Нарежете бекона на среднодебели
резенчета – 12 на брой. Намажете стените на огнеупорна чаша /използвах шола за
крем карамел/ с олио. Сложете на дъното резенче франзела, намазано с краве
масло и поръсено със сол и черен пипер. Стените на чашата облепете с бекон,
плътно. Сложете резенче сирене върху парчето франзела, после пласт от нарязана
зелена рукола дебел 1 см. Счупете отгоре 1 яйце и печете в предварително
загрята фурна на 200 градуса около 8-10-12 мин. /в зависимост колко твърдо
изпечено желаете яйцето/ . При поднасяне можете да поръсите с малко нарязан
магданоз.
Добър
апетит!
Много интересна идея! Благодаря!
ОтговорИзтриванеИ аз благодаря, че се отбихте тук!
Изтриване