Вода.
Начин
на приготвяне: Почистваме тиквичките, измиваме ги и
издълбаваме вътрешността с лъжица или остър нож. Запържваме в олиото на умерено
силен огън, нарязаните на ситно лук, морков, след това добавяме ориза и пържим
докато стане „стъклен”, слагаме каймата. Когато каймата побелее, отнемаме съда
от огъня и добавяме копъра, магданоза, черният пипер и солта. Пълним с тази
смес издълбаните тиквички. Нареждаме ги в намаслена тава. Наливаме останалата
от запръжката мазнина и толкова топла вода, колкото е необходимо течността да
стигне до средата от височината на наредените тиквички. Печем на умерена фурна –
предварително загрята на 200 градуса, около 45 мин. Поднасяме тиквичките топли,
полети в запърженото с червеният пипер масло или сос.
Добър
апетит!
Сос
за пълнени тиквички – 2 яйца, 1ч.ч. кисело мляко, 1 с.л.
брашно.
Разбиваме яйцата с кисело
мляко, прибавяме брашното /предварително препечено на сух тиган и размито с 1
к.ч. хладка вода/, слагаме сместа в малка тенджера и варим на слаб огън, като
бъркаме постоянно с дървена лъжица, докато сосът кипне. След това отнемаме от
огъня и заливаме тиквичките.
Няма коментари:
Публикуване на коментар