вторник, 12 ноември 2024 г.

Печени пикантни сладки картофи

 


Пикантните печени сладки картофи са вкусни както за гарнитура км месни ястия, така и за самостоятелно консумиране.

Продукти: 3 броя сладки картофи – 500 г, 4 с. л. зехтин, 1 ч.л. смлян кимион, 1ч.л. смлян пушен червен пипер, 1 /2 ч.л. лук на прах, 1 ч.л. чесън на прах, ½ ч.л. смлян черен пипер, 1 равна ч.л. сол, ½ ч.л. лют червен пипер, 2-3 щипки захар.

Начин на приготвяне: Обелете кожата на картофите и нарежете на малки парчета с дебелина 1 см . Поръсете ги със зехтина и след това разбъркайте добре с лъжица да се намаслят всички парчета.

Смесете подправките и поръсете картофите. Разбъркайте добре.

Разстелете картофите на един слой върху тава застлана с хартия за печене. Да има разстояние между парчетата.

Печете на 220° С  предварително загрята фурна, на средно ниво около 25 -30 минути,  докато картофите омекнат. Проба, надупчете един картофите с вилица. Ако тя влиза свободно, картофите са изпечени.

Сервирайте веднага.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар