Зеленчуковите салати са популярни в абсолютно
всички страни по света. Ето тайландската интерпретация. Бърза и лесна.
Продукти: 2 краставици /350 г/, 1 малка глава червен лук, 2 с.л. сусамово семе, ½ малка зелена люта чушка /на вкус/, 2 с.л. бял соев сос, 1 ч.л. мед, 2 с.л. сусамово масло /зехтин/, 1 с.л. лимонов сок, 1 с.л. с връх пресен кориандър /магданоз, копър/, сол на вкус.
Запържено кишу по желание.
Начин
на приготвяне: Обелете част от кората на краставицата. Направете
я тип „Зебра“. Нарежете на тънки кръгчета или парчета.
Лютата чушка почистете и смелете. Лукът нарежете на полумесеци. Сусаменото семе
препечете на сух тиган. Соевия сос, сусаменото масло, лимоновия сок и меда
смесете. Залейте с течността краставиците, добавете накълцания кориандър, лука и
смляната люта чушка. Омесете добре. Оставете да почине 5-10 минути и поднесете салатата
поръсена със сусаменото семе.
Добър
апетит!
Ако
обичате, запърженото кишу се прибавя най накрая.
Няма коментари:
Публикуване на коментар