Тази супа е толкова лесна за приготвяне и същевременно невероятно вкусна. Вкусът и консистенцията и са перфектни. Плътен, с прекрасен аромат на гъби. Ако обичате гъби или сте в настроение за обилна супа, това е идеалната рецепта за вас. Тази гъбена супа е любима на всички норвежци. Има много различни варианти. Но на мен този ще ми стане любим.
Продукти: 400
г гъби, 150 г меко козе сирене, 600 мл прясно краве мляко, 200 мл течна сметана
35%, 100 мл зеленчуков бульон, 20 мл бяло вино, 1 глава лук, 60 г краве масло,
1 равна ч.л. смлян черен пипер, 1/3 ч.л. смлян индийски орех, 2 ч.л. сол,
пресен копър или магданоз за поръсване.
2 скилидки чесън, сол, черен пипер..
Начин
на приготвяне: Почистете и измийте гъбите. Отделете 100 г
отделно. Останалите ги нарежете на дребно. Лукът също почистете и нарежете на
ситно.
В 45 г масло първо запържете лука докато стане прозрачен,
след това добавете нарязаните гърби и пържете още 5-6 минути като разбърквате
постоянно. Сложете виното и отново разбъркайте за 30 секунди. Намалете огъня на
умерен и налейте затоплените мляко, сметана и бульон. След като кипне, свалете
от огъня и пасирайте всичко до гладка смес. Върнете обратно на нагревателния
уред, добавете солта, черния пипер, сиренето и индийското орехче. Като кипне, бъркайте докато се разтопи сиренето. Готово, снемете.
100 г гъби нарежете на тънки резенчета. Разтопете 15 г масло и смажете дъното на голям тиган. Запържете
за 20 секунди пресования чесън и сложете да се запържат леко гъбите в 1 ред. Поръсете
отгоре със сол и черен пипер. Повторете същата операция от другата им страна.
Сервирайте топла супата, украсена с запържени гъби и
пресен копър /магданоз/.
Насладете се на вкуса.
Добър
апетит!
Ако
сиренето е повечко солено, можете да намалите солта в рецептата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар