Лесна,
бърза и много популярна рецепта. Просто не знам защо чак сега се сещам да я
публикувам в блога си.
Продукти: 1 кг
картофи, 200 мл прясно мляко, 80 г краве масло, 20 г сол, 1 ч.л. смлян черен
пипер.
По желание – смлян кимион и
чесън на прах.
Начин на приготвяне: Картофите се измиват и се обелват. В тенджера се налива вода, поставят картофите и солта. Водата трябва да ги покрие напълно. Захлупват се. Кипва се водата и картофите се варят около 20-25 минути, докато омекнат. Оцеждат се от водата и настъргват на ренде докато са топли. После се претриват през едро сито.
Отделно се загрява млякото и слага в него кравето масло
на стайна температура. Картофите се бъркат с дървена бъркалка като на тънка
струйка се налива млякото. Разбиват се до получаването на въздушна смес.
Подправят се със смлян черен пипер. Аз лично добавям смлян кимион и чесън на
прах.
Добър
апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар