Продукти: 275 г бяло брашно, 25 г пшенично нишесте, 150 г краве масло, 100 г захар, 1 яйце, ½ ч.л. ванилия на прах, ½ ч.л. сода за хляб, 100 г шоколадови капки , 1 ч.л. с връх настъргана кора на портокал.
Начин на приготвяне: Разтопете кравето масло на слаб огън. След това го оставете да изстине напълно и леко да се втвърди. Сложете захарта и ванилията и разбийте докато сместа стане пухкава. Прибавете постепенно яйцето, по малко от омесените брашно, нишесте и сода. Накрая шоколадовите капки и настърганата кора. Замесете меко, лепнещо тесто. Поставете го в кесия и на хладно в хладилника за 120 мин.
Извадете и
разделете на 20 части. Оформете топчета и ги сложете в тава застлана с хартия
за печене. Загрейте фурната на 180С и печете точно 12 минути. Изключете фурната
и оставете бисквитите в нея още 10 мин. Извадете и охладете на решетка.
Добър апетит!
Като от списание!
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
Изтриване