Начин
на приготвяне: Смиламе рибното месо, прибавяме белият хляб,
накиснат 10 мин. в прясно мляко и добре изцеден. Слагаме пасираният чесън,
черният пипер, накълцания на много ситно лук и прекарваме цялата смес отново
през месомелачка. С мокри ръце правим кюфтета, като в средата на всяко слагаме
по едно твърдо парченце краве масло. Използва се двойна планировка – два пъти
потапяме кюфтетата в първо в разбитите яйца после в галетата. Пържим ги в силно
сгорещено олио. Готовите кюфтета поставяме в тавичка и държим само няколко
минути в предварително загрята фурна.
Добър
апетит!
Понякога,
когато каймата е по влажна, рядка, топя първо готовите кюфтета в брашно, после
в яйца, накрая в галета и тогава пържа.
Ако някой ми направи ще си хапна:))
ОтговорИзтриване