вторник, 9 януари 2018 г.

Панирани пилешки хапки - 2


 

Продукти: 500 г пилешки гърди
За марината – 2 с.л. бяло вино, 1 с.л. лют чили сос, 1 ч.л. мед, 1 ч.л. ябълков оцет , 1 с.л. светъл соев сос, 1/3 ч.л. сол, 4-5 скилидки чесън, 1/3 ч.л. смлян бял пипер, 1/3 ч.л. смлян джинджифил, 1/3 ч.л. смлян кимион, 2-3 щипки стрита чубрица.
Брашно за овалване – около 100 г, 2 яйца + 2 с.л. вода, 125 – 150 г царевичен корнфлейкс, олио за пържене – 200 мл .

Начин на приготвяне:  Нарязвате измитите и почистени пилешките гърди на хапки. /Аз нарязвам първо по  ширина по 1 см дебелина, после тези парчетата на половина, по 3-4 см дължина./ Слагате ги в дълбок съд.
Омесвате всички продукти за маринатата и заливате пилешките хапки с тях. Разбърквате и захлупвате. Оставяте на хладно за 2-3 часа.
Разбивате две яйца с две супени лъжици вода. Пресявате брашното за овалване. Корнфлейксът счуквате на ситно.


Загрявате мазнината на умерено силен огън. Овалвате пилешките хапки първо в брашно, после топвате в разбитите яйца и накрая в корнфлейкса.  Пържите по около 3 мин. от всяка страна.
Изпържените хапки оцеждате върху кухненска хартия.

Добър апетит!

2 коментара: