Продукти: 500
г пилешки гърди
За
марината – 2 с.л. бяло вино, 1 с.л. лют чили сос, 1
ч.л. мед, 1 ч.л. ябълков оцет , 1 с.л. светъл соев сос, 1/3 ч.л. сол, 4-5
скилидки чесън, 1/3 ч.л. смлян бял пипер, 1/3 ч.л. смлян джинджифил, 1/3 ч.л.
смлян кимион, 2-3 щипки стрита чубрица. Брашно за овалване – около 100 г, 2 яйца + 2 с.л. вода, 125 – 150 г царевичен корнфлейкс, олио за пържене – 200 мл .
Начин
на приготвяне: Нарязвате измитите и почистени
пилешките гърди на хапки. /Аз нарязвам първо по ширина по 1 см дебелина,
после тези парчетата на половина, по 3-4 см дължина./ Слагате ги в дълбок съд.
Омесвате всички продукти за маринатата и заливате
пилешките хапки с тях. Разбърквате и захлупвате. Оставяте на хладно за 2-3 часа.Разбивате две яйца с две супени лъжици вода. Пресявате брашното за овалване. Корнфлейксът счуквате на ситно.
Загрявате мазнината на умерено силен огън. Овалвате пилешките хапки първо в брашно, после топвате в разбитите яйца и накрая в корнфлейкса. Пържите по около 3 мин. от всяка страна.
Изпържените хапки оцеждате върху кухненска хартия.
Добър
апетит!
И тези са като по учебник, мдааа!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти!
Изтриване