Продукти: 300
г смляно свинско месо, 500 г пресни гъби, измити и изчистени, 1 връзка пресен
лук, 1 стрък чесън, 1 с.л. нарязан пресен магданоз, 1 ч.л. смлян червен пипер, 2
с.л. едросмляна лютеница, 1/3 ч.л. смлян чер пипер, 2 с.л. с връх брашно, 80 мл
растително масло /може зехтин за готвене/, 3 щипки стрита суха чубрица, 2-3
щипки смлян кимион, ½ червена чушка, сол на вкус.
Брашно за овалване на
кюфтетата.
Начин на приготвяне: Омесете месото /каймата/ с 3/4 ч.л. сол и кимиона.
Оставете го на хладно покрито за около час. Извадете и оформете 12 броя
кюфтенца. Оваляйте ги в брашно. Запържете ги в мазнината, колкото да се
запечатат. Извадете да се оцедят. Нарежете гъбите на дребно. Задушете ги в мазнината
в която сте пържили кюфтетата за 8-10 мин. на умерена температура. Прибавете
нарязаните лук, чесън, чушка задушете
около минута. После червеният пипер и леко размитото в малко вода брашно.
Задушете още около минута. Налейте 350 мл. топла вода и размитата лютеница.
Оставете на слаб огън да къкри около 20 мин. Бъркайте периодично да не загори. Накрая поръсваме с накълцания магданоз,
черният пипер, чубрицата и солта. Снемаме от огъня и оставяме 15 мин. захлупено
ястието да се омесят ароматите.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар