неделя, 31 август 2014 г.

Бисквитена торта


Една торта, която се прави лесно и става вкусна. Всеки си има рецепта за нейната направа.

Продукти: Бисквити „Закуска”, обикновени или за торта. Около 26-28 броя. 1 л прясно мляко. Две пакетчета нишесте - 80 г /пудинг/- ванилия на д-р Йоткер, 1 и 1/3ч.ч. захар кристал /ч.ч. = 250мл/.  По желание 200-300 г заквасена сметана.
Начин на приготвяне: Двете пакетчета пудинг, захарта и 13 с.л. студено мляко ги разбиваме до еднородна смес с телена бъркалка. Загряваме млякото, да стане горещо. Намаляваме на умерен огън нагревателният уред. На тънка струйка прибавяме разбитото нишесте. Бъркаме докато се сгъсти. Отнемаме от огъня и прибавяме заквасената сметана. Бъркаме до еднородна смес. После в подходяща тавичка, редим - ред бисквити, ред от горещата смес. Така три реда бисквити и най отгоре заливаме със сместа. Накрая слагаме в хладилник за 7-8 часа. Преди сервиране ръсиме с какао, настърган шоколад или заливаме с топинг по свой вкус.
Може в тортата да прибавите или украсите с плодове, да приготвите с друг крем, просто да си развихрите фантазията при нейната направа.
 
 












Добър апетит!


2 коментара:

  1. Имам питане: Бисквитите не ги ли топваш в студено подсладено мляко преди да ги залееш със сместа?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей! Бисквитите не ги топя в нищо. Просто заливам с горещата смес и те си омекват докато стегне всичко.

      Изтриване