Според
Уикипедия Миш-маш е вид безмесно ястие, приготвяно от лук,
чушки, домати, сирене и яйца, характерно за българската кухня. Съществуват и
варианти при които към ястието се добавят и патладжани, бамя или моркови, както
и такива без сирене.
Аз
го приготвям по този начин.
Продукти: 1,2 кг червен пипер /избират
се по-месести чушки/, 2 глави лук, 4-5 скилидки чесън, 2 по-големи домата, 4
яйца, 250 г сирене, 4 с.л. олио, 3 с.л. нарязан пресен магданоз, черен пипер и
сол на вкус.
Начин на приготвяне: Изпичаме
пипера, обелваме го и нарязваме на едри парчета. Лукът също нарязваме по
едричко и запържваме в сгорещеното олио, прибавяме обеленото и настъргано
домати и скилидките чесън. Задушаваме на умерен огън, докато се сгъсти /4-5мин.
/. Прибавяме нарязаните парчета пипер и съвсем леко разбитите яйца. Бъркаме
докато яйцата са полуготови и тогава добавяме натрошеното на едро сирене и
магданоза. Задушаваме още 2-3мин. и поръсваме с черен пипер и сол на вкус.
П.П. Може би не е типично, но понякога
добавям по лъжица-две кисело мляко преди сваляне от огъня.
Няма коментари:
Публикуване на коментар