Продукти за 4 порции: 500 г обезкостени бутчета /4 броя/, 500 г картофи, 2 с.л. майонеза, 4 с.л. заквасена сметана, 4 големи скилидки чесън, 2 ч.л. червен пипер, 1 ч.л. черен пипер, 2 ч.л. комбинирана подправка за пиле, ½ ч.л. провансалска подправка, ½ ч.л. куркума, 200 мл вода, 1 и ½ ч.л. сол.
Зелен магданоз /копър/ за поръсване.
Начин
на приготвяне:.
Загрейте фурната на 200 градуса.
Нарежете картофите на едри парчета по дължина. Сложете ги
в тавичка и налейте 130 мл вода.
Смесете майонезата, заквасената сметана, 70 мл вода,
солта и подправките. Разбъркайте с телена бъркалка до еднородност. Потопете
всяко бутче в сместа и сложете върху картофите. Покрийте с фолио тавата.
Печете под фолио 40 минути, след това го махнете и
запечете още около 30 минути до запичането на картофите и формирането на
кафеникава коричка на месото.
Сервирайте веднага, поръсено със зелени подправки –
магданоз, копър.
Добър
апетит!
Забележка:
Времето
за печене може да бъде различно. Това зависи от сорта картофи и големината на
парчетата. Като набодете един картоф с вилица, тя трябва да минава свободно
през него.
Аз
лично намазах дъното на тавата с 35 мл зехтин и поръсих картофите с 1 ч.л.
подправка за картофи, плюс няколко щипки лют пипер. Получи се разкошно.
Няма коментари:
Публикуване на коментар