Продукти: 300 г твърд кашкавал, 120 г крема сирене Hochland, 35 г орехови ядки, ½ връзка пресен магданоз, 7-8 листа пресен босилек, 2 стръка пресен лук, 80 г сушени домати, 2 скилидки чесън, ½ ч.л.
За паниране – брашно, галета, 2 яйца, 25 мл вода и 2-3 щипки сол.
Растително масло /олио/ за пържене.
Начин
на приготвяне: Настържете на едро ренде кашкавала. Смелете
орехите, магданоза, босилека, лука и чесъна в бландер до еднородна смес.
Нарежете на ситно сушените домати и поръсете със смлян черен пипер. Смесете
всичко – кашкавал, смелени орехи и подправки, сушените домати и крема сиренето.
Сложете в дълбока купа, покрийте с фолио и оставете в хладилник за 60-90 мин.
В три отделни купи сложете брашно, разбитите с малко сол
и вода яйца и галета.
Извадете кашкавалената смес от хладилника. Загрейте в
дълбок тиган растително масло /2-3 см/ на средно силен огън - 180 °С . С
намокрени ръце оформете кашкавалени топчета с големината на орех. Оваляйте първо
в брашно, после в разбитите яйца и накрая в галета. Пуснете ги в загрятата
мазнина и пържете до златисто кафяво. Обърнете ги . Като са готови внимателно
извадете и оставете върху кухненска хартия да се оцеди излишната мазнина.
Сервирайте с доматен сос.
Добър
апетит!
При
всяко овалване в брашно и галета или потапяне в разбитите яйца изтръсквайте
излишното.
Няма коментари:
Публикуване на коментар