вторник, 21 юни 2022 г.

Кашкавалени топчета с орехи и сушени домати

 


Продукти:  300 г твърд кашкавал, 120 г крема сирене Hochland, 35 г орехови ядки, ½ връзка пресен магданоз, 7-8 листа пресен босилек, 2 стръка пресен лук, 80 г сушени домати, 2 скилидки чесън,  ½ ч.л.

За паниране – брашно, галета, 2 яйца, 25 мл вода и 2-3 щипки сол. 

Растително масло /олио/ за пържене.

 

Начин на приготвяне: Настържете на едро ренде кашкавала. Смелете орехите, магданоза, босилека, лука и чесъна в бландер до еднородна смес. Нарежете на ситно сушените домати и поръсете със смлян черен пипер. Смесете всичко – кашкавал, смелени орехи и подправки, сушените домати и крема сиренето. Сложете в дълбока купа, покрийте с фолио и оставете в хладилник за 60-90 мин.

В три отделни купи сложете брашно, разбитите с малко сол и вода яйца и галета.

Извадете кашкавалената смес от хладилника. Загрейте в дълбок тиган растително масло /2-3 см/ на средно силен огън - 180 °С . С намокрени ръце оформете кашкавалени топчета с големината на орех. Оваляйте първо в брашно, после в разбитите яйца и накрая в галета. Пуснете ги в загрятата мазнина и пържете до златисто кафяво. Обърнете ги . Като са готови внимателно извадете и оставете върху кухненска хартия да се оцеди излишната мазнина. Сервирайте с доматен сос.

Добър апетит!

 


При всяко овалване в брашно и галета или потапяне в разбитите яйца изтръсквайте излишното.

Няма коментари:

Публикуване на коментар