неделя, 14 февруари 2021 г.

Броколи със сирена и сметана на фурна

 


Продукти: 400 г пресни броколи , 200 мл течна сметана, 100 мл прясно мляко, 50 г синьо сирене, 50 г моцарела, 50 г пармезан, 50 г краве сирене, 60 г краве масло, 40 г брашно, ½ ч.л. смлян черен пипер, ½ ч-л чесън на прах, 2 яйца L, 1 с.л. нарязан пресен магданоз, ½ ч.л. смлян червен пипер, 7 г сол или на вкус.  

Вода и сол за варенето.

Начин на приготвяне: Броколито се накъсва на розички и сварява във вряща подсолена вода за около 7-8 мин след завиране, докато омекнат. След това се оставят в гевгир и заливат  със студена вода. Оцеждат се.

Прехвърлят се в тава намазана с 20 г краве масло. Поръсват се с натрошено краве сирене.

Сметаната се загрява на слаб огън, Брашното се размива с млякото и на тънка струйка се влива при сметаната. Бърка се докато се сгъсти след което се прибавят яйцата, маслото, настърганите сирена /синьо, моцарела и пармезан/, солта и подправките. Залива се броколито, поръсва се със смлян червен пипер и се пече 25 мин. на предварително загрята на 190 градуса фурна.

Сервирайте топло ястието, поръсено с пресен магданоз или подправки по Ваше желание.


 Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар