Продукти: 400
г пресни броколи , 200 мл течна сметана, 100 мл прясно мляко, 50 г синьо
сирене, 50 г моцарела, 50 г пармезан, 50 г краве сирене, 60 г краве масло, 40 г
брашно, ½ ч.л. смлян черен пипер, ½ ч-л чесън на прах, 2 яйца L, 1 с.л. нарязан пресен магданоз, ½ ч.л.
смлян червен пипер, 7 г сол или на вкус.
Вода и сол за варенето.
Начин на приготвяне: Броколито се накъсва на розички и сварява във вряща подсолена вода за около 7-8 мин след завиране, докато омекнат. След това се оставят в гевгир и заливат със студена вода. Оцеждат се.
Прехвърлят се в тава намазана с 20 г краве масло. Поръсват се с натрошено краве
сирене.
Сметаната се загрява на слаб огън, Брашното се размива с
млякото и на тънка струйка се влива при сметаната. Бърка се докато се сгъсти
след което се прибавят яйцата, маслото, настърганите сирена /синьо, моцарела и
пармезан/, солта и подправките. Залива се броколито, поръсва се със смлян
червен пипер и се пече 25 мин. на предварително загрята на 190 градуса фурна.
Сервирайте топло ястието, поръсено с пресен магданоз или
подправки по Ваше желание.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар