За ваниловия сос -
200 мл течна сметана 36%, 100 мл прясно сварено мляко, 25 г нишесте, 30 г краве
масло, 1 ч.л равна ванилия на прах, 80 г захар, 1 бр. яйчени жълтъци – L.
Начин на приготвяне:
Поставете сметаната със захарта на умерен огън, като
бъркате постоянно докато се стопи захарта. Не трябва да кипва. След
това прибавяте при постоянно бъркане разбитите жълтък, нишесте и мляко.
Намалявате огъня на слаб и бъркате докато се сгъсти сместа – около 15-20 мин.
Накрая слагате ванилията и кравето масло. Разбърквате добре до еднородност и
сваляте от огъня. Оставяте да се изстуди – може и в хладилник.
Няма коментари:
Публикуване на коментар