Начин на
приготвяне: Предварително се
загрява фурната на 180 градуса. Стопява се шоколада на слаб огън или на водна
баня с прясното мляко. Отстранява се съда от огъня и се добавя 125 г краве
масло, пресятото брашно, омесено с бакпулвера и ванилията. Разбърква се.
Отделно се разбиват на пяна
жълтъците, захарта и 1 с.л. студена вода, след това се слагат в съда с
шоколада при постоянно бъркане. Разбиват се на пяна белтъците и внимателно се прибавят в сместа при непрекъснато бъркане с дървена лъжица.
Сместа се изсипва в намазана с разтопено краве масло форма /20 x 30 см/. Пече се около 18 минути на 180 градуса предварително загрята фурна. Проба с дървена клечка за готовност.
Оставя се да изстине при отворена врата на фурната. После се изважда от
формата и залива с разтопен черен шоколад /заливка/.
На слаб огън, начупеният на дребни парчета черен шоколад се разтопява в 50 мл течна сметана, след което се прибавя 25 г краве масло. Бърка се до еднородност. Маха се от огъня, оставя се да изстине 1-2 мин и залива сладкиша отгоре.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар