вторник, 26 септември 2017 г.

Мариновани запържени люти камбички


 

Продукти за 1 голям буркан тип „омния“: Пържени люти камбички, 1 с.л. сол, 2 с.л. захар, 100 мл винен оцет – 6 градуса, 4-5 големи скилидки чесън, 2-3 зърна бахар, 10 зърна чер пипер, 1 с.л. нарязан пресен копър, вряща вода.
Растително масло /олио/ за пържене.

 
Начин на приготвяне: Почистете от дръжките лютите камби. Измийте ги и подсушете. Запържете ги от двете страни в сгорещено олио на умерен огън до леко златист цвят.
Подредете ги в буркан заедно с другите продукти и подправки. Залейте с вряща вода догоре /плътно/ и запечатайте веднага. Обърнете с капачката надолу да престои така поне 12 часа. После два-три дни обръщайте буркана. След това съхранявайте на хладно и тъмно място.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар