250-300 мл мазнина за пържене, 50-80 г пудра захар за поръсване.
Начин
на приготвяне: Киселото мляко се разбърква с яйцето, содата,
солта и захарта. Постепенно се прибавя пресятото брашно, омесено с /по желание/1 ванилия или настъргана лимонова
кора. От получената средно гъста каша се взема по около 1 с.л. и се пуска в
сгорещената мазнина. Хубаво е да се пържат на маслена баня на УМЕРЕНА
температура. Поднасят се топли, поръсени с пудра захар.
Добър
апетит!
Бухтите
стават толкова големи, в зависимост колко пълна ще бъде лъжицата с готовата
смес за пържене.
Хей, имам тази стара книжка, наследство ми е от бабата на мъжа ми.
ОтговорИзтриванеНе съм правила тези бухти, но от твоите ще си грабна веднага!
Поздрави!
Благодаря Весе! Поздрави!
ИзтриванеБлагодаря за рецептата. Станаха вкусни, но не бухнаха достатъчно. Дали олиото ми е било малко или нещо с втасването?
ОтговорИзтриване