четвъртък, 12 юни 2025 г.

Гаспачо с череши

 


Продукти за 2 порции: 200 г червени домати /може и розови/, 100 г червени череши без костилките, 1 с.л. нарязана сладка червена чушка, 1 малка глава лук, 1 голяма скилидка чесън, 1 ч.л. сол, 200 мл минерална вода, 2 с.л. пресни хлебни трохи, 2-3 с.л. зехтин.

Листенца мента или босилек за украса.

 

Начин на приготвяне: Обелете доматите и ги нарежете на ситно. Черешите, чушката, лукът и чесънът наситнете. Смесете всички продукти, без зехтина в купа. Сложете в хладилник и оставете да престоят захлупени 12 часа. След това поставете в блендер и пасирайте до гладкост. Налейте на тънка струйка зехтина и на бавни обороти смесете до поемането му.

Разпределете в чашки, купички и украсете с листенца босилек или мента.

Добър апетит!


Няма коментари:

Публикуване на коментар