Продукти: 500 г пилешки гърди, 60 мл олио, 1 глава лук, 1 голяма зелена чушка, 1 голяма червена чушка, 2-3 големи скилидки чесън, 1 ч.л. доматено пюре, 1 ч.л. чили сос, 1 ч.л. лъжичка сол, ½ ч.л. черен пипер, ½ с.л. бяло вино.
Тесто: 220
г бяло браино, 110 мл хладка вода, ½ ч.л. сол
70 г краве масло, брашно за разточване, вода за
поръсване.
Начин
на приготвяне:
Измийте месото и подсушете. Нарежете го на кубчета по 2
см . Запържете го на силен огън докато покафенее леко, след това прибавете
ситно нарязаните зеленчуци. Запържете още 3-4 мин. Сложете доматеното пюре и
чили соса. Поръсете със сол и черен пипер. Разбъркайте добре и напръскайте с
бяло вино. Оставете настрани да се оцеди.
От брашното, хладката вода и солта замесете меко тесто.
Разделете на две неравни части. Разточете две кори – едната с 30 см диаметър,
другата с 22 см .
Тава с диаметър 22 см намажете дъното и стените тънко с
краве масло. Застелете с разточеното на кора тесто /по голямата част/. Напълнете
със оцедените запържени пилешки късчета и покрийте с по малката кора. Намажете
с 25 -30 г краве масло.
Запечете в предварително загрята фурна на 250 градуса на
долно ниво 15 минути. После извадете внимателно. Обърнете върху капак. Намажете
дъното на тавата с малко масло, върнете обратно тестото с месото да се изпече и
другата страна. Намажете го отгоре с останалото масло. Печете още 15 мин. на
250 градуса. Извадете, прехвърлете в широка чиния и поръсете със студена вода.
Загърнете за 30 мин.
Готово. Сервирайте топло с чеснов сос.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар