Продукти: 3 ч.ч. зърна от сладка царевица, 2 ч.ч. обелени и ситно нарязани зелени тиквички, 3 и ½ с.л. растително масло, 1 средна глава червен лук, 1 малка зелена люта чушка, почистена от дръжката и семето, 2-3 скилидки чесън, ¼ ч.ч. нарязан пресен магданоз или босилек, 3 с.л. лимонов сок, 2 с.л. зехтин, ½ ч.л. смлян черен пипер, 1 ч.л. сол.
Настърган пармезан за поръсване.
Начин
за приготвяне:
Загрейте на силен огън в тиган /30 см диаметър/ с дебело
дъно /чугунен/ 2 с.л. растително масло. Когато
започне да се вдига лек пушек сипете царевицата. Разбъркайте и оставете 2 мин.
да се пържи без да размесвате. Когато започне да почернява, разбъркайте и
оставете от другата страна да почернее леко. Отнема 2-3 мин. След това
продължете постоянно да разбърквате още около 5 мин. Добавете нарязаните лук и
люта чушка. Пържете около 60 сек., след това сложете пресования чесън. Разбъркайте,
държите още около 60 сек на огъня. Отнемете и изсипете в топлоустойчив съд.
Почистете внимателно тигана. Сложете отново на силен огън с останалата
растителна мазнина. Като започне да се появява дим сипете тиквичките. Оставете
ги 2 мин. да се запържат без да бъркате. След това обърнете и изпържете 2 мин.
от другата страна. Разбъркайте с дървена лъжица и оставете още 2 мин. на огъня.
Отнемете и сипете при царевицата. Сложете зехтина, лимоновия сок, магданоза,
черния пипер и солта. Разбъркайте внимателно. Поръсете с настърган пармезан и поднесете
веднага.
Добър
апетит!
Прекрасно, бързо и много лесно за приготвяне .
ОтговорИзтриванеЛека и спорна седмица !