Бързо,
лесно и вкусно
Продукти: 20
мл зехтин, 25 г краве масло, 1 червена чушка нарязана на ситно, 1 зелена чушка
нарязана на ситно, 1 малка глава червен лук, 2 скилидки чесън, 150 г кус-кус,
250 мл вряла вода, 2-3 щипки шафран, 2 г сол.
Начин
на приготвяне: На силен огън загрейте зехтина и запържете
ситно нарязания лук за 2 мин., добавете пресования чесън. Бъркайте 30 сек. и
сложете ситно нарязаните чушки да се запържат за около 5 мин. Излейте отгоре
врялата вода с разтворения шафран и кравето масло. Като кипне сложете кус-куса,
солта и нека да заври всичко за около 60 сек. Разбъркайте, захлупете и
изключете нагревателния уред. Оставете кус-куса да поеме напълно течността.
Отнема около 20 мин.
Добър
апетит!
П.П.
вместо вряла вода можете да използвате същото количество пилешки бульон.
Няма коментари:
Публикуване на коментар